Piispala

Piispala Beach

Piispalan hiekkaranta kesällä.

Kartalla (Map)
Video
Luonto-, liikunta- ja nuorisomatkailukeskus Piispala (In English) (по-русски)

 

Yleisesittely

Piispala on luonto-, liikunta- ja nuorisomatkailukeskus Kivijärven rannalla Piispalankylällä. Alueelle on keskittynyt runsaasti sisä- ja ulkoliikuntapaikkoja sekä niitä palvelevia majoitus-, ruokailu-, kalastuslupa-, ym. toimintoja, se on myös maakuntauran taukopaikka.

Piispalanharju on kunnan suurin soramuodostuma ja pohjavesivaranto. Piispala lähialueineen kuuluu maakunnalliseen maisema-alueverkostoon. Piispalan ja Öijanniemen maisemissa on helppokulkuinen luontopolku, jossa esitellään kunnan luontoa yleisemminkin.

Tarinaa

Piispalan Erkki oli tunnettu kiivaasta ja äkkipäisestä mielenalasta. Kerran heinäaikaan suuri tuulispää hajotti heiniä haasioilta. Sitten kun oli leikattu ruista´, hajotti tuulispää ruiskuhilaat pellolla. Erkki kirosi tuulispäätä ja sanoi: "Mitäs sinä niitä kuhilaita hajotat ja pyörität, tule minun luo!" Silloin tuulispää lähti viemään Erkkiä pitkin pihaa ja löi Erkin kaivonpylvääseen. Jo Erkki rukoilemaan: "Jumalan tähen, peästä minut hennissä pois käsistäis!" Erkki luuli tuulispäätä Lapin noidaksi. (kertonut Valde Hirvonen, s. 1888. Konttikiskale III, s. 19)

"Ee ee oo heäviä keittoa, sano Julius sinappia." (Kannonkoskella sanottua)

Liitetiedostot