Liikunta ja ulkoilu

Lapset kiipeilytornilla.

 

Liikuntapaikat

Tutustu Piispalan nuorisokeskuksen liikuntatiloihin

Kurssitie 40
43300 Kannonkoski
Tel. +358 (0)207 694 300
piispala [at] piispala.fi

Kannonkosken koulun lähiliikuntapaikat

Opintie 2
43300 Kannonkoski
hyvinvointivastaava 044 4596151
 

Liikuntapalvelut

Kuntalaisten liikuntapalveluista vastaa kunnan lisäksi mm. Nuorisokeskus Piispala, kansalaisopisto ja monet urheiluseurat. Järjestöt ja seurakunta tarjoavat myös kaikenikäisille kuntalaisille tekemistä kerhojen, nuortentoiminnan ja erilaisten harrastusmahdollisuuksien muodossa.

Liikuntaneuvontaa kuntalaisille 

  • 5 maksutonta tapaamista
  • apua ja tukea liikunnan aloittamiseen
  • suunnitelma jatkoa varten

Vastaanotto joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko kunnantalolla 9 - 13 tai muina aikoina puh. 041 7317581 / Niina niina.saarenpaa [at] piispala.fi

Liikunnallisen elämäntavan kehittämishanke / AVI

Sisä- ja ulkoliikuntapaikat

Järvet, kuohuvat kosket ja elämyksellinen erämaaluonto tarjoavat luonnollisia mahdollisuuksia viettää vapaa-aikaa kalastaen, metsästäen, marjastaen, patikoiden tai muuten vain puhtaasta luonnosta nauttien.

Kannonkoskella on erittäin monipuoliset harrastusmahdollisuudet ja liikuntapaikat, jollaiset on usein totuttu löytämään vain suurista kaupungeista. Ne antavat sisältöä vapaa-aikaan niin kuntalaisille kuin matkailijoillekin.

Liikuntapaikkojen ylläpidosta vastaa tekninen toimi.

  • Piispalan tilat ja alue tarjoavat liikunta- ja harrastusmahdollisuuksia moneen tarpeeseen. Piispalasta löytyvät mm. uimahalli, jäähalli, keilahalli, pallohalli, lumiliikuntakeskus ja paljon muuta.
  • Kirkonkylässä sijaitsevat yleisurheilukenttä, koulun liikuntasali ja jääkiekkokaukalo. Kaukalo on kesäisin tenniksen pelaajien käytössä.
  • Vartiolinnan alueella on pururata, joka toimii talvisin valaistuna hiihtolatuna. Lisäksi Raholassa (käynti rakennuksen takaa) on pieni kuntoilusali. 

Lisätietoja ja kartat liikuntapaikoista löydät Lipas-tietopankista.

Liikuntaohjelma

Kannonkosken liikuntaohjelman tavoitteena on kannustaa kuntalaisia ja vapaa-ajan asukkaita huomaamaan kuntamme erinomaiset liikuntamahdollisuudet, innostaa liikunnalliseen elämäntapaan sekä pitämään huolta omasta kunnostaan ja terveydestään. Liikuntaohjelmassa esitellään eri ikäisille kohdennetut liikuntasuositukset ja -tavoitteet ja nostetaan esiin toimintatapoja, joilla tavoitteiden saavuttamista voidaan eri tahojen yhteistyönä edesauttaa.