Nuorisotyö

Sisäliikuntaa Piispalassa.
Kannonkoskella järjestetään nuorille kerhoja, retkiä, leirejä sekä liikunta- ja harrastustoimintaa nuorisokeskus Piispalassa. Kannonkoskella toimii myös nuorisotalo.

Piispalan nuorisokeskus

Piispala on Kannonkosken kunnan omistama valtakunnallinen nuorisokeskus, jossa voit harrastaa ja liikkua kaikkina vuodenaikoina. Uimahalli, jäähalli, kiipeilypaikat, keilahalli, useat liikuntasalit, ulkokentät, hiihtoladut ja monet muut mahdollisuudet tarjoavat erinomaiset puitteet kymmenien eri lajien harrastamiseen.

Nuorisotalo Nuokkari ja Crazy Action toiminta

Nuorisotalo eli Nuokkari sijaitsee osoitteessa Koulutie 10, urheilukentän vieressä. Nuokkari on avoinna pääsääntöisesti koulun lukuvuoden mukaisesti tiistaisin iltapäivästä iltaan. Tänä syyskautena toiminta alkaa 20.8. Nuokkarin avoimet illat ovat tarkoitettu 6-9-luokkalaisille nuorille. Muutaman kerran toimintakaudessa järjestetään PiiSpassa Crazy Action iltoja Kannonkosken, Kivijärven ja Kyyjärven nuorille 6-luokkalaisista ylöspäin.

Nuorisotoimi ostaa Kannonkosken-Kivijärven 4H-yhdistykseltä clubitoimintaa n. kaksi kertaa kuussa perjantai-iltoihin klo 18-23. Seuraa ilmoittelua toimintailloista. Clubit alkavat 27.9.

Myös Saarijärven seurakunta järjestää silloin tällöin nuorisotoimintaa Nuokkarin tiloissa.

Kerhot, retket ja leirit

Kunnan nuorisotoimi, Kannonkosken koulu ja järjestöt järjestävät kerhoja kaikenikäisille lapsille ja nuorille. Kerhot toimivat pääasiassa Nuokkarin kerhotiloissa tai Kannonkosken koululla. Kerhoista tiedotetaan Kannonkoskisessa sekä erikseen jaettavassa harrastekalenterissa. 

Seurakunnan lasten ja nuorten toiminnasta saat lisätietoja kappeliseurakunnasta.

Nuorisotoimen leiri-ja päiväleiritoimintaa järjestetään alkukesästä sekä syys- ja talvilomaviikoilla. Retkitoimintaa järjestetään toiveiden mukaan esim. lasketteluretki talvella ja huvipuistoretki kesällä.

Tapahtumatoimintaa järjestetään yhteistyössä eri järjestöjen ja vapaaehtoisten toimijoiden kanssa sekä tietysti nuorten itsensä toteuttamana.

Etsivä nuorisotyö

Etsivän nuorisotyön tehtävänä on auttaa niitä alle 29-vuotiaita nuoria, jotka ovat koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella ja jotka tarvitsevat tukea tavoittaakseen julkiset palvelut. Kannonkosken kunta ostaa 1.8.2019 alkaen etsivän nuorisotyön palvelut Karstulan kunnalta.

Liitetiedostot

Yhteystiedot

Kunnan nuoriso- ja kulttuuritoimisto sijaitsee Kannonkosken koululla (toinen kerros).

Kasvatusohjaaja
Tarja Alainen
044 459 6151
tarja.alainenanne.tuliranta-koitela [at] kannonkoski.fi (@kannonkoski.fi)

Nuorisokeskus Piispala
Kurssitie 40
43300 Kannonkoski
0207 694 300 (keskus)
piispala [at] piispala.fi
www.piispala.fi