Musiikkiopisto

Viitasalo-opisto tarjoaa korkeatasoista ja ammattitaitoista musiikin ja tanssin opetusta myös kannonkoskelaisille lapsille ja nuorille. Opetus tapahtuu opiskelijoitten lukumäärän mukaan joko Kannonkoskella tai Saarijärvellä.

Opetussuunnitelma

Viitasalo-opistossa noudatetaan valtakunnallisia Suomen musiikkioppilaitosten liiton vahvistamia kurssivaatimuksia ja opetussuunnitelma perustuu opetushallituksen antamiin taiteen perusopetuksen opetussuunnitelmien perusteisiin.

Musiikkileikkikoulu toimii ensiaskeleena musiikinopiskeluun, ja on tarkoitettu alle kouluikäisille (0-6 vuotiaille) lapsille. Musiikkileikkikoulussa pyritään leikin, laulun ja liikunnan kautta anta­maan lapsille musiikillisia perusvalmiuksia sekä tutustutetaan lapsia eri musiik­kityyleihin.

Soitinvalmennukseen voivat osallistua 6-8 -vuotiaat lapset. Soitinvalmennuksessa oppi­laat saa­vat ensi­kos­ke­tuk­sen jonkin soitti­men soit­ta­mi­seen ja he voivat myös kokeilla eri soitti­mia.

Viitasalo-opiston perustasolla oppilaat opiskelevat jotakin tiettyä soitinta ja yleisiä aineita. Soitonopetusta voi saada seuraavissa soittimissa: laulu, piano, viulu, sello, huilu, klarinetti, saksofoni, harmonikka, kitara, sähkökitara ja -basso ja lyömäsoittimet, muidenkin soittimien opetusta pyritään järjestämään kysynnän mukaan. Opiskelu on tavoitteellista ja tasolta toiselle etenevää, ts. oppilaat suorittavat tietyin väliajoin perusasteen soitintutkintoja ja yleisten aineiden tutkintoja. Oppi­laat ovat iältään 6-16 vuoti­ai­ta ja opiskelu­ai­ka perusas­teella on 9 vuotta.

Opistotasolle Viitasalo-opiston oppilaat voivat siirtyä suoritettuaan perustason oppimäärän. Opistotason opinnot kestävät neljä lukuvuotta, jona aikana suoritetaan opistotasoiset tutkinnot solistisessa aineessa ja yleisissä aineissa. Opistotason tutkinnot suoritettuaan oppilaalla on mahdollisuus pyrkiä musiikin ammatillisiin opintoihin.

Aikuisosastossa pidetään yllä musiikkiopiston perusasteen tutkinnon suorittaneiden harrastuneisuutta, aikuisosastossa opiskeluaika on kaksi lukuvuotta ja oppilailla on mahdollisuus suorittaa opistoasteen tutkintoja.

Tanssin perusopetus annetaan 5-16 vuotiaille oppilaille. Opetus on painottunut nykytanssin eri muotoihin. Tanssin perusopetus on tavoitteellista ja tasolta toiselle etenevää, eli tietyin väliajoin oppilaat suorittavat tutkinnon.

Tyttö soittaa viulua.

Yhteystiedot

Timo Tikka
Viitasalo-opiston ja kansalaisopiston rehtori
p. 044 4598 427
klo 10.00 - 12.00
timo.tikka [at] saarijarvi.fi

Marja Jämsen
opistosihteeri
p.  044 4598 432 ke - to Viitasalo-opistolla (Ilolantie 6)  työkausien aikana
marja.jamsen [at] saarijarvi.fi
Viitasalo-opiston toimisto kaupungintalolla avoinna ma - to klo 12 - 14, puh. 044 4598 256

Viitasalo-opisto
PL 13
43101 Saarijärvi
Toimiston käyntiosoite: Saarijärven kaupungintalo Sivulantie 11, 2. krs

Pianon koskettimet.