ukrainalainen tanssi- ja lauluryhmä Gutsulia

Tapahtuma alkaa

Tapahtumapaikka

Kannonkosken koulu, Opintie 2, 43300 Kannonkoski

Kannonkosken kunta juhlii monin eri tavoin ja ympäri vuoden 90-vuotis juhlavuottaan. Lämpimästi tervetuloa juhlavuoden ensimmäiseen konserttiin Kannonkosken koululle. Esitys on maksuton ja kaikille avoin.

UKRAINALAISIA TANSSEJA JA LAULUJA KARPAATEILTA KASAKKA-UKRAINAAN

Ukrainalainen kansallinen tanssi- ja lauluyhtye Gutsulia on ammatillinen taideryhmä, joka perustettiin vuonna 1939 Stanislawowissa (nykyään Ivano-Frankivsk). Tämä ei ole vain yksi Ukrainan tunnetuimmista laulu- ja tanssiryhmistä, vaan myös maan ainoa yhtye, joka on järjestänyt yli 12000 konserttia taiteellisen toimintansa aikana. He ovat kiertäneet menestyksekkäästi maailmaa Kanadassa, Kreikassa, Italiassa, Puolassa, Itävallassa, Saksassa, Ranskassa ja monissa muissa maissa yleisön suosionosoituksin.

Ryhmän ohjelmisto on erittäin monipuolinen ja perustuu ukrainalaiseen kansantanssiin. Yhtyeen konserttiohjelma esittelee ukrainalaisia kansantansseja Ukrainan eri alueilta.

Jokaisessa yhtyeen ohjelmiston tanssissa on runsaasti fantastisia temppuja, pienimpiin yksityiskohtiin asti hiottuja liikkeitä ja ylellisiä pukuja.
Taiteilijoiden puvut eivät ole vain näyttämöasuja, vaan todellisia kansantaideteoksia, jotka hämmästyttävät katsojan mielikuvitusta loistokkuudella, hienolla käsinkirjonnalla sekä puu- ja metallikuvioinneilla.

Konserttiohjelmassa, jonka Gutsulia esittää Suomen kiertueellaan, on ensi talvena mukana 9 taiteilijaa.
Häikäiseviä ja ilmeikkäitä liikkeitä, virtuoosihyppyjä, salamannopeita kiertoja ja vertaansa vailla olevia tanssien dynamiikan muutoksia - tämä on ainutlaatuinen värin, energian ja taiteellisuuden liitto, jonka ukrainalainen kansallinen laulu- ja tanssiyhtye Gutsulia tarjoaa yleisölle Suomessa talvella 2024.

Tässä laskutusosoite:

Kannonkosken kunnan Y-tunnus on 0175798-8 

Kannonkosken kunnan verkkolaskuosoite/OVT-tunnus on 003701757988 (Verkkolaskuoperaattorimme on CGI Oy; välittäjätunnus/operaattoritunnus 003703575029)

Kannonkosken kunnan paperilaskujen osoite on 
Kannonkosken kunta, Ostolaskut, Järvitie 1, 43300 Kannonkoski 
 


 

 

Järjestäjä

Kulttuuritoimi, Kannonkoski

Yhteyshenkilön nimi

Tarja Alainen

Yhteyshenkilön puhelin

044 4596151

Yhteyshenkilön sähköposti

tarja.alainen@kannonkoski.fi